Veiligheids- en gebruiksvoorschriften

Veiligheid staat bij Baby Bites Studio voorop. Daarom vindt u alles over de materialen, veiligheid en het gebruik van onze producten op deze pagina. Mocht uw vraag niet beantwoord zijn met onderstaande informatie, neem dat gerust contact met ons op.

Alle siliconen materialen die worden gebruikt in de producten van Baby Bites Studio zijn uitvoerig getest op de aanwezigheid van schadelijke stoffen en weekmakers, en uiteraard met glans door de test gekomen! Dus: 100% vrij van BPA, PVC, lood en weekmakers. Al het hout dat wordt gebruikt in de producten is onbewerkt beukenhout. Alle producten worden middels op gespecialiseerde wijze en door ons persoonlijk met de hand gemaakt in Den Bosch en voldoen aan de Baby Safety Norm. Er kan dus 100% zeker veilig op gekauwd worden!

Zoals bij alle Baby Bites producten adviseren wij om deze voor elk gebruik te controleren op loszittende delen, beschadigingen en slijtage. Natuurlijk geldt voor alle Baby Bites producten, als ze beschadigd raken of afslijten dienen ze vervangen te worden en kan uw kleintje er niet meer mee spelen.

De Baby Bites zijn niet bedoeld om een kindje jonger dan 3 jaar alleen mee te laten, maar altijd onder toezicht van een ouder of verzorger. Dit is omdat de handgemaakte producten gemaakt worden van kleine kralen en koord die, mochten deze ooit loskomen, verstikking kunnen veroorzaken. Natuurlijk wordt elk product van Baby Bites grondig en zorgvuldig gecontroleerd en getest voordat deze verstuurd worden.

Heeft het product slijtage of is deze defect? Gebruik deze dan niet meer en neem desgewenst contact met ons op. Wij denken graag mee voor een gepaste oplossing. Vervanging of reparatie is mogelijk, neem hiervoor contact op via info@babybitesstudio.com

Let op: er zitten altijd kosten verbonden aan de reparatie over vervanging van een product.

Baby Bites Studio kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/ verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kindje. Laat uw baby nooit alleen met onze producten. Controleer ook altijd het product voor en na gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten (in het hout). Gebruik is geheel op eigen risico.

Bijtringen

Dit bijtspeelgoed verzacht de pijn van de doorkomende tandjes en masseert het gevoelige tandvlees door het gebruik van veerkrachtige silicone en onbehandelde organische beukenhouten kralen en ringen.
Deze Baby Bites zijn gemaakt van siliconen die vrij zijn van BPA, weekmakers en andere chemische toevoegingen. Het silicone is 100% food grated silicone en daarom 100% veilig voor je kleintje. Het hout is onbehandeld, super glad geschuurd beukenhout.

✘  Te gebruiken vanaf 0 maanden;
✘  Controleer de bijtring voor -en na ieder gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten (in het hout);
✘  Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient de bijtring niet meer te worden gebruikt;
✘  Laat uw baby niet alleen met de bijtring;
✘  Reinigen voor het eerste gebruik en daarna kan gewoon met een vochtige doek;
✘  Baby Bites Studio producten kunnen niet worden uitgekookt, in de (magnetron) sterilisator of vaatwasser;
✘  Bijtringen bestaande uit alleen maar siliconen kralen (geen houten onderdelen) kunnen ter verkoeling in de koelkast worden gelegd – cool hè!;
✘  De houten kralen en ringen zijn van onbehandeld beukenhout. De siliconen kralen zijn 100% veilig gekeurd en zijn gifvrij (vrij van BPA, PVC, Lood en Ftalaat).

Speenkoorden en speelkoorden

Een speenkoord is vooral bedoeld om het speentje van je kleintje niet kwijt te raken of op de grond terug te vinden. Het koord dient altijd vast te zitten aan kleding/ wagen of Maxi Cosi. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel leuk uit! Ook de speenkoorden van Baby Bites zijn gemaakt van siliconen die vrij zijn van BPA, weekmakers en andere chemische toevoegingen. Het silicone is 100% food grated silicone en daarom 100% veilig voor je kleintje. Het hout is onbehandeld, super glad geschuurd beukenhout.

✘  Een speenkoord is geen speelgoed;
✘  Afmeting: maximaal 22cm excl. clip;
✘  Te gebruiken vanaf 0 maanden;
✘  Controleer het speenkoord voor -en na ieder gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten (in het hout);
✘  In het geval van eerste tekenen van defecten of barsten, gebruik het speenkoord dan niet meer en gooi het weg;
✘  Leg uw baby nooit in bed met een speenkoord;
✘  Laat uw baby nooit alleen met het speenkoord, houdt altijd toezicht!
✘  Het speenkoord is niet bedoeld om op te bijten;
✘  Verleng het speenkoord nooit. De knopen in het koord zijn voor de veiligheid, haal deze dus nooit los;
✘  Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient het speenkoord niet meer te worden gebruikt;
✘  Reinigen voor het eerste gebruik en daarna kan gewoon met een vochtige doek;
✘  Baby Bites Studio producten kunnen niet worden uitgekookt, in de (magnetron) sterilisator of vaatwasser;
✘  De houten kralen en ringen zijn van onbehandeld beukenhout. De siliconen kralen zijn 100% veilig gekeurd en zijn vrij van weekmakers (vrij van BPA, PVC, Lood en Ftalaat).

Waarop te letten bij aanschaf van een speenkoord?
Er zijn richtlijnen waar een fopspeenhouder (speenkoord) aan moet voldoen. De eisen waar een speenkoord aan moet voldoen staan beschreven in NEN norm EN12586-2007. Deze norm beschrijft waar alle artikelen voor zuigelingen en peuters – fopspeenhouders – veiligheidseisen en beproevingsmethoden aan moeten voldoen.
Veel aanbieders (via Social Media) nemen deze norm niet in acht – let hier op – dit is gevaarlijk voor uw kindje!

Over speenkoorden zegt NEN norm EN12586-2007 het volgende:
✘ Volgens de wettelijke norm mag een fopspeenhouder of speenkoord maximaal een lengte hebben van 22cm (excl. clip);
✘ Het koord of de band moet minimaal 6mm breed zijn;
✘ De maximale grootte van drukknopen en clips en andere sluitingen mogen niet breder zijn dan de band of het koord.

Geef dit door aan vrienden, kennissen, familie en aan adressen waar jij je kind achterlaat zoals een kinderopvang, peuterschool of gastoudergezin.
Al onze speenkoorden voldoen aan deze criteria.

Let op: artikelen met clip zijn in de eerste plaats bedoeld als ‘bijt-accessoire’ en niet om als op zichzelf staand speelgoed los aan je kindje te geven. Bevestig een speenkoord of speelkoord daarom altijd ergens aan vast, zodat er niet direct op de sluiting gebeten wordt.

U dient zorgvuldig om te gaan met de bevestigingsclip van een speenkoord of speelkoord. Door onzorgvuldig gebruik of het uitoefenen van te veel kracht op de clip kan een clip verbuigen of losschieten.

Wagenspanners en hangers

Spanners en hangers zijn bedoeld als kijkspeelgoed. Het kan geen kwaad als uw kindje er tegenaan slaat, echter is het niet de bedoeling dat ze er aan gaan trekken of hangen. De klemmen kunnen dan losschieten en in het gezicht van uw kleintje komen. Spanners en hangers dienen altijd vastgemaakt te worden aan de kinderwagen/ MaxiCosi of speelboog van de kinderstoel; het is niet de bedoeling om hier los mee te spelen. De clip is niet bedoeld om op te bijten en het koord kan uw kindje beknellen.

Voedingskettingen

Een voedingsketting is ideaal voor tijdens het geven van borstvoeding waar uw kindje mee kan spelen tijdens het voeden. De siliconen kralen zijn 100% veilig voor uw kindje en uitermate geschikt om op te bijten. Draag de ketting altijd om uw nek. De voedingsketting is niet bedoeld om los mee te spelen. De sluiting is niet bedoeld om op te bijten en het koord kan uw kindje beknellen.

Advies voor de veiligheid van uw baby

Onderhoud
Mochten de siliconen kralen of andere producten pluisjes of kruimels verzamelen kan je deze gewoon afspoelen en goed aan de lucht laten drogen. Een billendoekje werkt ook perfect!

Mochten de houten onderdelen pluisjes of kruimels verzamelen dan alleen dat plekje met een licht vochtig doekje schoonmaken. De houten onderdelen zijn onbehandeld en mogen daarom niet helemaal onder water gehouden worden in verband met het zacht worden van het hout en het werken van het hout.

Het hout van de ringen en kralen is onbehandeld. Je kunt dit uiteraard zo laten of je kan er je eigen olie ter afwerking voor gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld met jojoba of lijnzaad olie, maar elke natuurlijke olie is goed.

Baby Bites Studio producten kunnen niet worden uitgekookt, in de (magnetron) sterilisator of vaatwasser.

Blijf op de hoogte van de mooiste items, laatste nieuwtjes en leukste acties via social media!

Verzenden binnen NL incl. tracking
· Brievenbuspakket €4,50 (PostNL)
· Standaard pakket €6,95 (PostNL)

Verzenden naar België incl. tracking
· Standaard pakket €9,75 (DHL)

Marleen Versteegen | Den Bosch
info@babybitesstudio.com
KVK: 77396626
BTW nr: NL003190219B05